weergegeven: 1-3 van 3 resultaten

Black Design

Kleur en Grid

Voor het vak Grid en Kleur van de minor Visual Interface Design werd de kleur zwart mij toegewezen. Een grappig toeval aangezien ‘zwart’ in mijn achternaam zit.

Zwart wordt al snel geassocieerd met negativiteit en mysterie. Echter kan de kleur zwart positief uitpakken, zeker wat betreft design. Zowel voor product als grafisch design is zwart een kleur die wordt gebruikt om autoriteit, elegantie, kracht en luxe uit te stralen.

Mijn website gaat over de power van zwart in design. Zo is zwart een krachtig element om te gebruiken in branding, web en kunst, maar ook in de mode, vervoer en interieur. In de mode komt deze kleur dan ook veel terug. Zo straalt een man in zwart pak met een zwarte mercedes direct autoriteit, luxe en prestige uit.

Zwart kan enorm krachtig zijn in positieve zin, maar dan moet het op de juiste manier gebruikt worden in design.Bekijk ontwerpdocumentatie

Project WEB

Hypothetische opdracht

Eurostar is het bedrijf dat comfortabele, luxe en snelle reizen door middel van hogesnelheid­streinen mogelijk maakt tussen Nederland, België, Groot-Brittanië en Frankrijk van stadscentrum tot stadscentrum. Om deze reis comfortabeler te maken is nu de verhalenwebsite van Eurostar ontwikkeld. Een website met 99 originele verhalen die de lezer meesleept in het verhaal door mid­del van creatieve vormgeving en interacties.

Bekijk website

Opdracht

Deze verhalenwebsite moet toegankelijk zijn op elk soort device, dus responsive ontworpen worden. Ook moet er rekening gehouden worden met de voorkeuren van elke individuele reiziger, waardoor functies zoals filteren, sorteren, liken, toevoegen aan favorieten, etc. van belang is.

De opdracht is onderverdeeld in drie vakken, elk met belangrijke ontwerp fase en ontwerp principes.

Bekijk ontwerpdocumentatieGuwa Container Homes

Eerste website

Ik heb voor Guwa Container Homes de complete website en huisstijl gebouwd. Dit proces ben ik begonnen met het structureren van alle (gekregen) content en een logische flow te creëeren. Vervolgens heb ik de huisstijl verder uitgebreid op basis van het reeds bestaande logo. Eenmaal alles op de juiste plek, komt de vormgeving van toepassing. Uiteindelijk alle puntjes op de i, kleine details zoals zelfgemaakte illustraties, icoontjes, etc.