Perfect Fit is de plug-in die de gebruiker helpt bij het bestellen van de perfecte kleding items door ze op een realistische manier visueel te laten zien hoe de items staan. Aan de hand van advies wat betreft maat, kleur en pasvorm zal de gebruiker nauwelijks miskopen doen. Het geeft de gebruiker meer zekerheid en neemt de twijfel weg, waardoor er minder geretourneerd moet worden.Probleem

Gratis verzend- en retourkosten verlaagt de drempel voor consumenten om online aankopen te doen, maar daardoor worden er vaak ook meerdere maten en soorten items besteld.

Echter zitten er veel nadelen aan het retourneren. Naast dat de consument nadelen ervaart door retourzendingen (teleurstelling, moeite en tijd in het verpakken en opsturen), kost het de bedrijven ook veel werk, tijd en geld. Zo verwachten consumenten gratis retourlabels en kruipt er enorm veel tijd in het distribueren van de retours. Denk hierbij aan het controleren of de juiste items terug zijn gestuurd, of de producten niet beschadigd zijn, eventueel reparatie en of ze opnieuw verpakt moeten worden. Na het controleren en herinpakken moet het gesorteerd en verdeeld worden in de opslag.

Naast de vervuiling van het op- en terugsturen van de pakketjes verwerken helaas veel bedrijven de retours niet op deze manier. 90% Van teruggestuurde kleding wordt namelijk verbrand. Dit zorgt voor verspilling en extra vervuiling.

Bekijk Design Rationale